Låg vikt och kostnadseffektivt

Ibland är plast ett bättre alternativ än glas. Det kan bland annat vara ett lämpligt alternativ för fönsterpartier i utsatta lägen, där risken för återkommande skadegörelse är hög. Det finns många olika typer av plast, av vilken anledning man kan anpassa valet av material beroende på syfte och behov. Dessutom kan plasten ytbehandlas för att få en mer reptålig yta.

Plast har många användningsområden och är av fördel då man behöver ett glasliknande material, men med en lägre vikt. Bland annat är det ett bra val vid tillverkning av reklamskyltar, broschyrställ, takkupoler, butikshyllor och skärmtak. Det är ett mycket anpassningsbart material som kan borras, slipas, sågas, fräsas och böjas. Dessutom kan det fås i många olika färger, för en mer dekorativ lösning.

 

Olika material för olika behov

Vilket plastmaterial som lämpar sig bäst beror på vilka egenskaper som krävs. Akrylplasten är till exempel ett hårt material. Men dess styvhet leder till att plasten i tunnare dimensioner lätt spricker vid deformation. Plasten kallas i dagligt tal ofta för plexiglas och materialet används ofta till inglasningar, montrar, skyltar och skyddsinredning, på grund av sina goda optiska egenskaper och fina ytfinish.

Polykarbonat är ett mer stöt- och slagtåligt alternativ till akrylplast, eftersom dess seghet förhindrar sprickbildning vid deformering. Således kan polykarbonat vara ett prisvärt alternativ till glas i bland annat skyltfönster, dörrfönster, flygplansfönster, maskinskydd och så vidare. Det är ett alltså ett mycket hållbart glas som passar då man har höga krav på kvalitet och motståndskraft.

 
Vi kan leverera och installera alla typer av plast, bland annat följande:
  • Akrylplast/ plexiglas
  • Polykarbonat
  • Kanalplast
  • Skummad PVC
  • Styrenplast

Är du osäker på om plast är ett passande material för ditt behov? Vilken plast lämpar sig bäst? Vår glasmästare hjälper dig med tips och råd!

 

Välkommen att kontakta oss för rådgivning och kostnadsförslag!

OFFERTFÖRFRÅGAN