Dekorativt ornamentglas med insynsskydd

Ornamentglas kallas ofta för dekorglas, mönstrat glas, gjutglas eller råglas. Glaset har en präglad yta som valsats in i glasmassan vid tillverkning. Detta skapar ett glas med hög säkerhetsnivå och attraktiv design. Förutom att använda denna glastyp då man önskar ett ljusinsläpp med insynsskydd, kan glaset även användas för att uppnå en dekorativ effekt. Ornamentglaset kan fås i en mängd olika mönster och färger, beroende på önskad design och krav på insynsskydd. Detta för att kunna användas till både traditionella och mer moderna inredningar och byggnationer.

Eftersom att glaset kan kombineras med andra funktioner, exempelvis härdning och laminering, finns ett obegränsat antal användningsområden. Det lämpar sig för såväl inomhusmiljöer som utomhusmiljöer och används ofta vid byggnation av skiljeväggar, fönster, duschväggar, dörrar, glasräcken och möblemang.

Ett ornamentglas passar med andra ord då man önskar ett glas som både maximerar ljusinsläppet, reducerar insynsskyddet till önskad nivå och har en dekorativ funktion. Vi måttanpassar och designar ornamentglas efter varje kunds specifika behov och önskemål. 

 

Välkommen att kontakta oss för rådgivning och kostnadsförslag!

OFFERTFÖRFRÅGAN

Exempel på olika mönsterglas: