Låt inte räcket förstöra utsikten!

Genom att låta installera ett glasräcke ger du din inom- eller utomhusmiljö ny karaktär. Räcken i glas kan användas både till din altan, balkong, trappa eller loft, vilket ger ett öppet, modernt och exklusivt utseende. Räcket kan fås i olika färger, med eller utan stolpar samt med funktionsglas, vilket skapar många olika möjligheter till en unik och personsäkrad räckeslösning. Beroende på räckets placering rekommenderar vi härdat glas eller lamellglas.

 
Val av stolpar

Valmöjligheterna är många och därför kan glasräcket anpassas för att passa i just din bostad, likväl som i offentliga miljöer. Vi designar en räckeslösning helt efter dina önskemål, både gällande material, funktion och utseende.

Aluminiumräcke lämpar sig för dig som önskar ett lättskött och hållbart glasräcke. Materialet är nästintill underhållsfritt och kan fås i olika former på både stolpar och eventuell överliggare. Dessutom kan vi leverera stolpen i valfri färg, i de fall man önskar en annan färg än natureloxerad aluminium. För den kräsne kunden erbjuder vi överliggare i valfritt träslag. Möjligheterna för utformningen av aluminumräcket är i princip oändliga!

Rostfritt räcke är ett tidlöst och elegant materialval, för dig som vill ha ett prisvärt alternativ av hög kvalitet. Vi levererar rostfria räcken med eller utan överliggare, vilken kan fås i såväl rostfritt stål som valfritt träslag för ett mer exklusivt utseende. Du väljer själv mellan runda eller fyrkantiga stolpar. Dessa kan fås för stående montering med stolpfot, alternativt med stolphållare för sidomontering. Höjd på räcket samt längd på varje sektion anpassad helt efter dina önskemål.

Stolpfritt räcke är räcket för den kräsne som söker ett exklusivt räcke med maximal bevaring av utsikt. Räcket sätter en modern prägel på ditt hem eller byggnad, samtidigt som det bidrar till ökat ljusinsläpp. Du väljer själv hur glaset ska monteras – ovanpå med skena i valfritt material och färg, eller på sidan med så kallade FixPoints. Oavsett om du väljer en bottenprofil eller FixPoint, erhåller du ett elegant glasräcke som varken skymmer utsikten eller förhindrar ljusinsläpp. Givetvis kan även detta räcke levereras med eventuell överliggare och handledare.

Glas till befintliga stolpar 

Har du redan stolpar men önskar ersätta träribbor eller spaljé med en säkrare och mer modern glasutfyllnad? Vi måttillverkar glaspartier till ditt befintliga räcke som sätts upp med hjälp av klämfästen. Fästena kan fås i olika utföranden och färger för att passa just ditt räcke. Detta är en mycket kostnadseffektiv lösning för dig som önskar förnya ditt räcke med små medel. Genom att byta till glas i räcket, får du ett ”nytt” räcke som både är modernt och funktionellt, till en lägre kostnad!

 

Med andra ord finns många olika möjligheter för att designa ett glasräcke helt efter dina önskemål. Vår glasmästare hjälper dig med såväl inspiration och idéer, måttagning och montering!

Välkommen att kontakta oss för rådgivning och kostnadsförslag!

OFFERTFÖRFRÅGAN

Balkongräcke i glas. Till glasräcken på högre höjd, rekommenderas lamellglas, alternativt härdat glas.